ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noul an școlar va începe în România cu prezența elevilor la școală

13:29 | 20.08.2021 Categorie: Externe

Chişinău, 20 aug. /MOLDPRES/. Premierul României, Florin Cîțu a declarat astăzi că își dorește ca procesul educațional să se desfășoare cu prezența elevilor în clase, iar festivitățile de deschidere a anului școlar să fie organizate "cât mai aproape de normalitate", transmite MOLDPRES cu trimitere la AGERPRES.

„Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. După discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică”, a afirmat Florin Cîțu.

În același timp, oficialul român a insistat ca majoritatea personalului din instituțiile publice ale statului român să se vaccineze ori să fie testate. „Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum”, a declarat Florin Cîțu.

La rândul său, ministrul român al Educației, Sorin Cîmpeanu, a menționat că la festivitățile de deschidere a anului școlar masca va fi obligatorie, iar durata de desfășurare a lor va fi limitată la o oră - o oră și jumătate.

Foto: ebihoreanul.ro

img21006096

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!