ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Instituirea evaluării performanțelor Procurorului General a fost aprobată în lectura finală

13:07 | 24.08.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 24 aug. /MOLDPRES/. Deputați au votat astăzi pentru Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la Procuratură, în lectura finală. Documentul prevede instituirea mecanismului de evaluare a performanțelor Procurorului General, transmite MOLDPRES.

În conformitate cu procedura de evaluare, Consiliul Superior al Procurorilor examinează raportul comisiei de evaluare a performanțelor Procurorului General. În rezultatul examinării, Consiliul Superior al Procurorilor adoptă o hotărâre cu privire la acordarea unuia din următoarele calificative: ”excelent”, ”bine”, ”nesatisfăcător”.

În cazul adoptării hotărârii privind acordarea calificativului ”nesatisfăcător”, Consiliul Superior al Procurorilor propune Președintelui Republicii Moldova eliberarea din funcție a Procurorului General.

Evaluarea performanțelor Procurorului General se va efectua de comisia specială, în baza unui Regulament. Această procedură nu va putea avea loc mai des decât o dată în an.

În cea de-a doua lectură au fost acceptate unele amendamente care vizează interimatul funcției de Procuror General. Noua redacție este necesară pentru a clarifica situația privind instituirea interimatului, Procurorul General interimar urmând a fi numit prin decret al Președintelui la propunerea Consiliului Superior al Procurorilor, menționează autorii amendamentului.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Foto: Parlament

img21006189

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!