ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat proiectul Codului transportului feroviar

16:23 | 25.08.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Guvernul a votat în şedinţa de astăzi aprobarea proiectului Codului transportului feroviar. Acesta va fi prezentat spre examinare Parlamentului, transmite MOLDPRES.  

Conform documentului, prezentul Cod stabilește: cadrul juridic privind condițiile de gestionare a infrastructurii feroviare și de organizare a activităților de transport feroviar; condițiile de înregistrare și certificare a întreprinderilor feroviare în Republica Moldova; cerințele față de angajații din domeniul transportului feroviar; raporturile juridice între subiecții implicați în transportul feroviar de pasageri, bagaje și mărfuri în R. Moldova.  

“Prevederile prezentului Cod se aplică: utilizării infrastructurii feroviare pentru servicii de transport feroviar; serviciilor de transport feroviar; sistemului feroviar național; materialului rulant feroviar; serviciilor conexe transportului feroviar”, indică proiectul.

Foto: CFM

img21006235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!