ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a discutat cu noul Reprezentant permanent al FMI despre prioritățile țării pe termen mediu

16:54 | 25.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 aug. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu noul Reprezentant permanent al Fondului Monetar Internațional la Chișinău, Rodgers Chawani, comunică MOLDPRES.

Serviciul prezidențial de presă a relatat agenției că principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au fost prioritățile țării pe termen mediu și necesitățile de finanțare externă pentru asigurarea stabilității macroeconomice și susținerea dezvoltării economice. 

Șefa statului a salutat faptul că banii alocați prin decizia Consiliului director al FMI din 2 august curent, referitoare la alocarea specială de resurse financiare pentru țara noastră, sunt deja la dispoziția autorităților naționale. Este vorba de un instrument global de susținere a guvernelor în combaterea efectelor pandemice și de recuperare economică ulterioară, țara noastră beneficiind de circa 235 de milioane USD.

„Am vorbit despre un nou program al FMI pentru Republica Moldova, care ar putea fi definitivat în toamnă, echipa de experți a Fondului fiind așteptată la Chișinău la sfârșit de septembrie. Am convenit că programul trebuie să susțină politici economice, financiare și sociale coerente, în interesul cetățenilor țării noastre”, a declarat Președinta Maia Sandu.

Foto: Președinție

img21006239

img21006239

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!