ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Ambasadorul Suediei în Republica Moldova

19:37 | 26.08.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 aug. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Vlad Kulminski s-a întâlnit astăzi cu Anna Lyberg, Ambasadoarea Regatului Suediei în Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul a vorbit despre viziunea și direcțiile prioritare setate de Guvernul Republicii Moldova în raport cu locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului și a reiterat angajamentul deplin al autorităților naționale pentru promovarea unor politici uniforme și eficiente în măsură să soluționeze cele mai acute probleme ale cetățenilor și să avanseze procesul de reglementare transnistreană.

Au fost evidențiate subiectele actuale de pe agenda negocierilor și abordările Chișinăului pe marginea acestora, fiind remarcată disponibilitatea continuării unui dialog constructiv și axat pe rezolvarea viabilă a problemelor existente și pe stimularea agendei politice a procesului de reglementare.

De asemenea, viceprim-ministrul a apreciat asistența tehnică şi financiară, multilateral oferită țării noastre de către Suedia, exprimând deschiderea pentru avansarea dialogului bilateral.

Foto: Biroul pentru reintegrare

img21006290

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!