ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Finanțelor

07:27 | 27.08.2021 Categorie: Comunicate

Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, s-a întâlnit cu Laura Hruby, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA 

Chişinău, 27 aug. /MOLDPRES/. Ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, a avut, ieri, o întrevedere cu Laura Hruby, însărcinat cu afaceri ad-interim, șef adjunct al Misiunii diplomatice a SUA în Republica Moldova și cu  directorul adjunct al USAID Moldova, John Riordan. În cadrul întrevederii, părțile au discutat despre asistența acordată de SUA Republicii Moldova prin intermediul proiectelor și programelor de suport.

Ministrul Dumitru Budianschi a mulțumit Laurei Hruby pentru sprijinul considerabil acordat Republicii Moldova. În același timp, ministrul a comunicat despre direcțiile strategice și agenda imediată a instituției pe care o conduce, alocarea resurselor în conformitate cu noua structură a Guvernului, redistribuirea bugetară pentru anul 2021 și aprobarea bugetului pentru anul viitor.

Discuțiile au vizat și sporirea eficienței organelor fiscale și vamale, îmbunătățirea proceselor bugetare, eficientizarea utilizării resurselor bugetare ș.a.

La rândul său, Laura Hruby l-a felicitat pe Dumitru Budianschi cu ocazia învestirii în funcție și i-a urat mult succes în activitatea pe care o desfășoară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!