ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În instituțiile educaționale din Chișinău va fi desfășurată o campanie de informare anti-COVID

10:19 | 01.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Primăria capitalei începe o campanie de informare a necesității vaccinări anti-COVID în instituțiile municipale de învățământ, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a anunțat pe rețelele de socializare că administrația publică a municipiului va crea grupe mobile de medici, care vor merge în școli pentru a discuta și informa cadrele didactice și personalul auxiliar despre necesitatea imunizării anti-coronavirus.

Edilul capitalei s-a referit și la obligativitatea testării personalului didactic nevaccinat, afirmând că va fi făcută o listă a angajaților care au nevoie de acest lucru.

Potrivit datelor prezentate de Primăria capitalei, lucrătorii din sistemul municipal de învățământ sunt vaccinați în proporție de 73 la sută. Din cei 9242 de angajați, 2500 de persoane, în mare majoritate personal auxiliar, nu sunt imunizate.

Foto: edupedu.ro

img21006362

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!