ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Economiei

14:36 | 01.09.2021 Categorie: Comunicate

Precizare privind măsurile anti-COVID-19 în domeniul HoReCa

Chişinău, 1 sep. /MOLDPRES/. Urmare a informațiilor eronate apărute în spațiul public despre desfășurarea activității antreprenoriale în condiții de pandemie, Ministerul Economiei vine cu următoarele precizări:

Ședința convocată de ministrul Sergiu Gaibu cu reprezentanții mediului de afaceri a avut un scop consultativ, pentru a discuta eventualele propuneri către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) în vederea diminuării riscului pandemic. Ministerul Economiei nu obligă angajații HoReCa să prezinte documente confirmative anti-COVID-19, așa cum se menționează în presă.

Precizăm că eventualele decizii privind activitatea agenților economici sunt adoptate de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, iar, la moment, măsurile respective sunt doar la nivel de discuții/propuneri.

Astfel, Ministerul Economiei îndeamnă reprezentanții mass-media să evite interpretările eronate, care induc crearea unor percepții greșite în rândul agenților economici și al societății. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!