ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moscova a reacționat nervos la ajutorul militar american oferit Ucrainei

12:08 | 02.09.2021 Categorie: Externe

Moscova, 2 sep. /MOLDPRES/. Dmitri Peskov, secretarul de presă al președintelui rus Vladimir Putin a avut o reacție nervoasă în comentariile despre noul pachet militar oferit de către SUA Ucrainei, relatează MOLDPRES cu referire la UNIAN.

Kremlinul califică întrevederea lui Joe Biden cu Volodimir Zelenski ca pe o ”prietenie împotriva Rusiei”.

Peskov a lăsat să se înțeleagă că cel mai sensibil moment pentru Rusia este nerecunoașterea de către Casa Albă a anexării Crimeii. În pofida faptului că anexarea peninsulei de către Rusia a avut o dezaprobare cvasi-totală în plan internațional, Kremlinul consideră că în ”acest caz a fost înfăptuit un act de justiție”.

La fel de sensibilă pentru Rusia rămâne a fi continuarea eforturilor americane de a întări capacitatea de apărare a Ucrainei. Noul pachet militar american în sumă de 60 de milioane de dolari, în viziunea  Moscovei, va contribui la înrăutățirea relațiilor ruso-ucrainene.

Pe 1 septembrie la Casa Albă a avut loc prima întâlnite a lui Joe Biden cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. SUA și-a declarat sprijinul necondiționat pentru integritatea teritorială a Ucrainei și a semnat mai multe acorduri de finanțare în diverse domenii, inclusiv militar.

Foto: rbc.ru

img21006402

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!