ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

10:09 | 05.09.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (4-5 septembrie 2021)

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 38 408 traversări. Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 17 344 traversări persoane, dintre care 8 351 treceri la frontiera moldo-română, 3 929 treceri la frontiera cu Ucraina și 5 064 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) rămân a fi:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 064 traversări persoane;
PTF Leușeni – 3 304 traversări persoane;
PTF Sculeni – 1 863 traversări persoane;
PTF Cahul – 1 326 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați - 1 126 traversări persoane;

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:
- 20 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și punctelor de trecere;
- șase documente de călătorie falsificate;
- un cetățean străin a încălcat termenul de ședere pe teritoriul R. Moldovei;
- șase încălcări privind folosirea vinietei;
- două persoane identificate cu consemn național;
- 88 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art. 76' al CC al RM);

În punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 38 408 persoane și completate 1 891 fișe epidemiologice individuale. La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 226 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!