ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Doi bărbați au fost reținuți de CNA după ce au extorcat 1 200 de euro pentru un permis de conducere

09:35 | 09.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Doi bărbați au fost reținuți de ofițerii CNA după ce ar fi cerut și primit 1 200 de euro mită, sub pretextul că pot ajuta un candidat să obțină un permis de conducere, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, cei doi ar fi pretins că au influență asupra persoanelor publice de la Departamentul înmatriculare a mijloacelor de transport și calificare a conducătorilor auto din mun. Chișinău și că-i pot determina pe funcționari să organizeze susținerea cu succes a examenul teoretic și practic, cu eliberarea ulterioară a permisului auto.

Cazul a fost denunțat la CNA, iar bărbații au fost reținuți  și sunt cercetați penal pentru trafic de influență.

Pentru infracțiunea ce li se incriminează, Codul penal prevede o pedeapsă cu amendă de până la 200.000 de lei sau închisoare de la 2 la 7 ani.

Foto: CNA

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!