ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova va fi declarată stare de urgență în sănătate publică

16:24 | 09.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 9 sep. /MOLDPRES/. Începând cu data de 10 septembrie și până la 30 octombrie pe teritoriul țării va fi instituită stare de urgență în sănătate. O decizie în acest sens a fost anunțată astăzi de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, începând cu data de 11 septembrie, persoanele cu vârsta de peste 18 ani vor avea acces la evenimentele desfășurate în aer liber dar și spații închise doar dacă vor prezenta certificatul de vaccinare cu schema completă pe suport de hârtie sau în format digital ori vor deține un test PCR sau antigen nu mai vechi de 72 de ore care să arate rezultat negativ la infecția SARS-CoV-2. Vor fi admiși la evenimente și cei care vor prezenta o concluzie medicală ce va confirma că persoana respectivă a fost bolnavă de Covid în ultima jumătate de an sau un test la anticorpi.

Nemerenco a adăugat că în următoarele zile instituția pe care o conduce va veni cu un plan de prevenire și răspuns la infecția cu COVID-19.

img21006613

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!