ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Institutul „Selecţia" va beneficia de o nouă strategie de dezvoltare

09:59 | 14.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. CNFA Moldova a acordat Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecţia" din Bălţi asistenţă la elaborarea unui plan strategic, orientat spre dezvoltarea şi creşterea sustenabilităţii, comunică MOLDPRES.

Astfel, în perioada 4-15 septembrie, la institut s-a aflat expertul american Bryce Malsbary pentru a acorda conducerii instituției asistenţă pe bază de voluntariat în cadrul Programului USAID „Farmer-to-Farmer", implementat de CNFA Moldova.

Printre obiectivele actualei vizite a voluntarului s-a numărat revizuirea analizei economico-financiare efectuate în cadrul unei misiuni anterioare, organizarea unor sesiuni de elaborare a analizei SWOT şi de discuţii în grup între membrii echipei Institutului „Selecţia".

În baza informaţiilor colectate şi revizuite, Bryce Malsbary a avut şi obiectivul de a facilita procesul de elaborare a unui plan strategic al institutului pentru următorii cinci ani prin implicarea managementului, inclusiv cu identificarea surselor de venit şi a parteneriatelor necesare.

Voluntarul a acordat suport şi la elaborarea unui plan de instruiri şi de evaluare a politicilor de cadre ale institutului.

Noua strategie este oportună în contextul în care Guvernul şi-a anunţat intenţia de a reanima sectorul autohton de producere a materialului semincer ecologic.

Foto: selecția.md

img21006713

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!