ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorul General s-a adresat din nou la Curtea Constituțională

11:04 | 15.09.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, s-a adresat astăzi cu o sesizare la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității prevederilor legale care au instituit Procurorului General calitatea de membru de drept în componenţa Consiliului Suprem de Securitate, comunică MOLDPRES.

Potrivit serviciului de presă al instituției, decizia de a sesiza Înalta Curte în acest sens survine ca urmare a ultimei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate din 10 august 2021, “în cadrul căreia Președintele CSS a obiectat Procurorului General lipsa urmăririlor penale ale mai multor persoane, inclusiv reprezentanți ai actualei opoziții parlamentare, solicitând, în același timp, raportarea mai multor cauze penale pendinte”.

„Procuratura consideră o atare abordare ca fiind inadmisibilă și contrară legii, prin care se aduce atingere separației și echilibrului puterilor în stat, și prin urmare, nu poate fi tolerată pe viitor”, se arată în comunicat.

“Luând act de situația de fapt şi jurisprudența consacrată a Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, considerăm necesară suspendarea acţiunii prevederilor contestate prin care a fost instituit Procurorul General drept membru ex-officio în componenţa Consiliului Suprem de Securitate”, se mai spune în comunicat.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!