ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angelica Caraman este noul președinte al CEC

15:39 | 17.09.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 17 sep. /MOLDPRES/. Cei șase membri desemnați ai Comisiei Electorale Centrale, care alcătuiesc 2/3 din componența CEC, au ales astăzi președintele autorității electorale centrale. Astfel, Angelica Caraman a devenit noul președinte al instituției, transmite MOLDPRES.

Candidatura Angelicăi Caraman a fost propusă de noul membru al CEC, Pavel Postică, care a afirmat că Angelica Caraman are cea mai mare experiență electorală dintre cei șase noi membrii ai Comisiei. Postică a adăugat că, “în condițiile în care în 15 localități din Republica Moldova se vor desfășura în curând alegeri locale noi, desemnarea președintelui CEC este necesară pentru deblocarea activității instituției”.

În același timp, Pavel Postică a solicitat amânarea procesului de alegere a vicepreședintelui și secretarului CEC. “Această amânare, cu 15 zile, se datorează faptului că Parlamentul Republicii Moldova nu a delegat pe ceilalți trei membrii ai autorității electorale”, a specificat Postică.

Parlamentul Republicii Moldova a desemnat la data de 16 septembrie cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale. Este vorba despre Alexandr Berlinschii, Angelica Caraman, Sergiu Gurduza, Ludmila Lupașco și Alexandru Musteața. Toate cele cinci candidaturi au fost înaintate de Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” și votate de majoritatea deputaților.

Anterior, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, l-a desemnat pe Pavel Postică, expert al Asociației Promo-Lex, în calitate de membru al CEC.

Mandatul Comisiei Electorale Centrale este de 5 ani.

Foto: zdg.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!