ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Formațiunea proprezidențială conduce în alegerile legislative din Rusia

08:42 | 20.09.2021 Categorie: Externe

Moscova, 20 sep. /MOLDPRES/. Partidul aflat la putere în Federaţia Rusă, Rusia Unită, se află în fruntea alegerilor legislative, desfăşurate de vineri până duminică, potrivit primelor rezultate , transmite digi24.ro, preluat de MOLDPRES.

Formaţiunea preşedintelui rus Vladimir Putin a acumulat 49,01% din voturi, conform rezultatelor obţinute după deschiderea buletinelor în 75% din birourile de vot.

Potrivit Comisiei electorale, Rusia Unită devansează Partidul comuniştilor (KPRF), care a obţinut deocamdată 20,04% din sufragii.

Partidul Liberal Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirnovski a acumulat 7,61%.

La precedentele alegeri legislative în 2016, Rusia Unită obţinuse 54,2%, în timp ce Partidul Comunist - 13,3%, aceştia din urmă par să-şi fi îmbunătăţit scorul la actualul scrutin, scrie Agerpres.

Opoziţia anti-Putin a fost practic exclusă de la aceste alegeri. În replică, simpatizanţii opozantului încarcerat Aleksei Navalnîi au chemat alegătorii să voteze pentru candidaţii cei mai bine poziţionaţi pentru a-i învinge pe cei ai Rusiei Unite, adeseori comunişti.

Foto: smotrim.ru

img21006867

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!