ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful statului s-a întâlnit cu diaspora moldovenească din New York

14:25 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit în seara zilei de marți cu un grup de cetățeni moldoveni, stabiliți de mai mulți ani la New York. Din cauza situației pandemice, discuția a avut loc în format restrâns, informează MOLDPRES citând Serviciul de presă al Președinției.

„Interlocutorii mi-au împărtășit din experiența lor de viață și de activitate în SUA, am discutat și despre planurile lor de reconectare cu Republica Moldova. Am vorbit și despre oportunitățile economice și investiționale ce vor apărea în țară în urma schimbărilor inițiate de noua guvernare de la Chișinău”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit concetățenilor noștri de la New York pentru implicarea activă în promovarea schimbărilor de la Chișinău. „Noi contăm pe ei și mai departe. Cu participarea moldovenilor stabiliți în diferite regiuni ale globului, putem dezvolta mai rapid și mai eficient țara noastră. Îmi doresc să transformăm Moldova, astfel încât toți moldovenii stabiliți peste hotare să-și dorească să revină acasă”, a menționat președintele.

Foto: presedintie.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!