ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

15:04 | 22.09.2021 Categorie: Comunicate

Perspectivele cooperării în domeniul educaţiei – discutate cu Ambasadorul Republicii Austria la Chișinău

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală a avut o întrevedere cu E.S. Stella Avallone, Ambasadorul Republicii Austria la Chișinău. Unul dintre principalele subiecte abordate a fost intensificarea colaborării în vederea continuării proiectelor de dezvoltare a învățământului profesional tehnic.

În acest context, ministrul a subliniat că MEC pledează pentru continuitatea programelor și a proiectelor de reformare a învățământului profesional tehnic, dezvoltării învățământului dual și a învățării pe tot parcursul vieții, educației incluzive, și a digitalizării sistemului educațional, dar și pentru dezvoltarea noilor politici și strategii de îmbunătățire a calității educației.

Cei doi oficiali s-au referit și la proiectele comune implementate cu suportul Guvernului Austriei, care au adus beneficii mai multor domenii ale sistemului de învățământ.

Oficialul austriac și-a exprimat deschiderea de a susține colaborarea cu Ministerul Educației și Cercetării în direcțiile strategice de dezvoltare a sistemului de educație din țara noastră.

Menționăm că doar în ultimii ani, cu susținerea financiară a Guvernului austriac au fost realizate mai mult de 10 proiecte de dezvoltare a domeniilor educației, în special, a învățământului profesional tehnic.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!