ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a aprobat modificări la Legea Bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021

15:32 | 22.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat astăzi modificări la Legea bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) pe anul 2021. Documentul prevede majorarea veniturilor și a cheltuielilor BASS până la 27,49 miliarde de lei, cu 1,089 miliarde de lei sau cu 4,1% mai mult decât suma anuală planificată, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Capitolul „Contribuții de asigurări sociale de stat obligatorii” se precizează până la 16,284 miliarde de lei ce constituie o majorare cu 1,204 miliarde de lei. La capitolul „Protecție socială” au fost majorate cheltuielile din resursele generale ale BASS cu 376 milioane de lei și a celor finanțate din contul Bugetului de stat cu 713 milioane de lei.

Ajustarea veniturilor și cheltuielilor este determinată de rezultatele executării bugetului în semestrul I, dinamica contingentului și a mărimii prestațiilor, actualizarea prognozei indicatorilor macroeconomici, indexarea prestațiilor sociale și stabilirea pensiei minime de 2000 de lei începând cu 1 octombrie 2021.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!