ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova și Emiratele Arabe Unite vor intensifica relațiile comercial-economice

08:55 | 25.09.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut la New York o întrevedere cu ministrul de stat al Emiratelor Arabe Unite, Khalifa Shaheen Almarar, relatează MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a comunicat agenției că oficialii au vorbit despre intensificarea relațiilor comercial-economice, inclusiv prin prisma atragerii investițiilor emiriene în economia națională. 

„Am apreciat includerea recentă a Republicii Moldova în lista statelor acceptate pentru importul de carne în Emiratele Arabe Unite. Astfel, se deschid noi oportunități pentru producătorii de carne din Moldova pentru diversificarea piețelor de export – un obiectiv strategic în domeniul diplomației economice a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a declarat vicepremierul Nicu Popescu după întrevedere. 

Ministrul de Externe a salutat organizarea evenimentelor economice din cadrul Expo Dubai 2020, care se va desfășura în perioada 1 octombrie 2021 - 31 martie 2022. Participarea Republicii Moldova la expoziție reprezintă o oportunitate în plus de promovare a imaginii țării pe plan global.

Foto: MAEIE

img21007063

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!