ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE și PNUD au lansat pentru localitățile din ţară un concurs în domeniul transformării municipale

12:27 | 30.09.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 30 sep. /MOLDPRES/. Uniunea Europeană şi Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat un concurs pentru localitățile din Republica Moldova, în domeniul transformării municipale, transmite MOLDPRES.

Apelul face parte din proiectul regional „Primari pentru Creșterea Economică", finanțat de UE și implementat de PNUD în statele membre ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova, Ucraina), iar data limită pentru depunerea cererilor online este 25 octombrie.

Localitățile selectate vor fi susținute de UE și PNUD pentru a dezvolta și activa portofolii de măsuri sistemice pentru a stimula o creștere  și durabilă.

“Această nouă etapă a inițiativei Primarii  pentru creștere economică (2021-2024) își propune să dezvolte și să implementeze o abordare inovatoare de înțelegere și gestionare a complexității, gândirea sistemică și crearea de portofolii pentru ca autoritățile locale să își definească nevoile și să rezolve probleme complexe prin colaborarea cu diferite părți interesate, experimentarea și testarea diferitelor soluții și învățarea reciprocă, ceea ce se încadrează în cadrul general al inovației strategice", indică un comunicat al proiectului.

"Portofolii pentru transformări municipale" este primul concurs din etapa a doua a proiectului. 

Pentru clarificarea întrebărilor apărute, Proiectul "Primarii pentru Creștere Economică" va organiza o sesiune de informare imediat după evenimentul online de lansare, în data de 5 octombrie.

Foto simbol

img21007196

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!