ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat ieftinirea unor servicii oferite de Agenția Servicii Publice

15:57 | 06.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 oct. /MOLDPRES/. Mai multe servicii ale Agenției Servicii Publice (ASP)  se vor ieftini, începând cu 1 noiembrie 2021. Ieftinirile au fost aprobate în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, la inițiativa Agenției Servicii Publice, în urma unei analize a costurilor și resurselor disponibile, transmite MOLDPRES cu referire la  Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În lista de servicii pentru care tarifele vor scădea, sunt:

· înregistrarea căsătoriei, de la 260 de lei la zero lei,

· înregistrarea divorțului, de la 300 de lei la 210 lei,

· schimbarea numelui sau prenumelui - de la 290 la 230 lei,

· modificarea sau corectarea unui act de stare civilă - de la 140 la 50 de lei,

· declararea pierderii actului de identitate - de la 50 la zero lei,

· identificarea automobilului în cazul primei înmatriculări în Moldova - de la 600 de lei la 400 de lei,

· eliberarea plăcilor de înmatriculare pentru automobile - de la 550 la 480 de lei,

· eliberarea unei plăci de înmatriculare (pentru remorci, transport moto) - de la 350 la 270 de lei,

· înregistrarea unui teren - de la 320 la 240 de lei,

· înregistrarea unui teren cu construcție sau destinație locativă - de la 340 de lei la 280 de lei, ș.a.

Estimarea ASP privind reducerea poverii tarifare de pe umerii cetățenilor este de aproximativ 25 de milioane de lei anual.

„Așa cum am promis anterior, azi aprobăm în ședință de Guvern ieftiniri la o gamă de servicii acordate de Agenția Servicii Publice. Aceste ieftiniri sunt propuse în baza resurselor existente, dar am convingerea că după următoarea achiziție corectă și fără scheme a blanchetelor de pașapoarte vom putea merge mai departe cu ieftinirile, ca cetățenii să nu mai plătească bani în plus pentru tot felul de intermediari", a menționat premierul Natalia Gavrilița în cadrul discuției asupra proiectului.

Directorul ASP, Mircea Eșanu, a menționat că instituția va veni în curând cu noi vești bune pentru cetățeni, inclusiv la capitolul eliminării multor cerințe birocratice în procesul de accesare a serviciilor și simplificarea accesului la serviciile ASP pentru cetățenii aflați temporar sau permanent peste hotarele țării.

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!