ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prioritățile agendei bilaterale au fost discutate la Moscova de o delegație guvernamentală a Republicii Moldova

17:05 | 08.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 8 oct. /MOLDPRES/. Delegația condusă de viceprim-ministrul Vladislav Kulminski, aflată într-o vizită de lucru la Moscova, a avut întrevederi cu viceministrul rus al afacerilor externe, Andrei Rudenko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale ruse, Dmitrii Kozak, președintele Comitetului pentru afaceri internaționale al Consiliului Federației, Grigorii Karasin, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

În cadrul întrevederilor, părțile au făcut un schimb de opinii detaliat și constructiv pe întreg spectrul subiectelor de pe agenda relațiilor bilaterale. Vicepremierul Kulminski a comunicat interesul Republicii Moldova de a dezvolta o cooperare bilaterală pragmatică, bazată pe respect reciproc. Republica Moldova pledează pentru un dialog deschis și constructiv, inclusiv în privința chestiunilor pe care avem poziții diferite.

A fost subliniată importanța  avansării dialogului politic, inclusiv pe filiera ministerelor de externe și contactelor parlamentare. De asemenea, a fost discutat subiectul relansării activității Comisiei interguvernamentale privind cooperarea comercial-economică.

Părțile au constatat  și importanța intensificării negocierilor în vederea încheierii contractului de procurare a gazelor naturale.

Un subiect aparte l-a constituit procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

Foto: Guvern

img21007511

img21007511

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!