ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

09:12 | 11.10.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră. Bilanțul săptămânii

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. În perioada 4 - 10 octombrie 2021, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 935 evenimente cu documentarea a 960 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

- 75 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
- 23 de cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
- 831 de contravenții privind încălcarea regimului de sănătate, circulației rutieră, de transporturi;
- șase cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 166 de consemne, dintre care șase consemne pe Interpol și 160 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 65 de cetăţeni străini, dar și 81 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 191 737 de traversări, dintre care un număr mai mare s-a înregistrat pe sensul de ieșire din țară – 96 537 treceri. Valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 56 840 traversări. Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu România, 55% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.
Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei au fost:
PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 23 449 traversări persoane;
PTF Leușeni – 21 233 traversări persoane;
PTF Sculeni – 13 085 traversări persoane;
PTF Giurgiulești-Galați – 6 706 traversări persoane;
PTF Cahul – 5 209 traversări persoane.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), pe parcursul săptămânii trecute au înregistrat 2 007 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.
Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Să aveți grijă de sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur!
#fiți_responsabili #călătorițiÎnSiguranță #Covid19_nu_a_dispărut!

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!