ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Municipiile Cahul şi Constanța s-au înfrățit

09:42 | 12.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Primarii municipiilor Cahul şi Constanţa (România), Nicolae Dandiş şi Vergil Chiţac, au semnat recent Acordul de înfrățire între cele două oraşe, transmite MOLDPRES.

Documentul a fost semnat, la Constanţa, în prezenţa mai multor oficiali. „Delegația cahuleană a avut o discuție cu mai mulți reprezentanți ai instituțiilor din Constanța, fiind examinate propuneri și perspective de cooperare, care urmează incluse în curând într-un plan de acțiuni comun”, indică comunicatul Primăriei municipiului Cahul.

În primăvara acestui an, municipiul Cahul s-a înfrățit şi cu oraşul Iaşi (România), după ce, pe 27 martie, la Primăria ieșeană, edilii celor două localități au semnat un acord în acest sens.

Municipiul Cahul are semnate mai multe acorduri de colaborare cu orașe din Bulgaria, Franța, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Ucraina, însă cele mai multe localități care au relații speciale cu orașul denumit „capitala de sud” a Republicii Moldova sunt din România.

Foto: Primăria Cahul

img21007586

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!