ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va semna un „Memorandum de înțelegere” cu Parlamentul European

12:58 | 12.10.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 12 oct. /MOLDPRES/. Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul European vor semna un „Memorandum de înțelegere” care va cuprinde acțiuni comune pe mai multe domenii de cooperare, comunică MOLDPRES.

Decizia a fost luată în cadrul întrevederii președintelui Parlamentului, Igor Grosu, cu Dragoș Tudorache, raportor al Comisiei de politică externă pentru implementarea Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Republica Moldova în cadrul Parlamentului European și coordonator al activităților Parlamentului European de susținere a democrației parlamentare în Republica Moldova.

Speakerul a menționat că documentul va constitui un semnal politic important în relația noastră cu UE. De asemenea, demnitarii s-au referit și la prioritățile noului Parlament, în special, lupta împotriva corupției, reformarea justiției. ”Ne dorim instituții funcționale în stat, care, indiferent de conjunctura politică, să lucreze în beneficiul oamenilor”, a accentuat Igor Grosu.

În cursul întrevederii, au fost trecute în revistă proiectele realizate în cadrul Legislativului de la Chișinău cu sprijinul UE.

Foto: Parlament

img21007602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!