ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Doi ex-procurori anticorupție sunt cercetați în cadrul unei cauze penale

11:01 | 13.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Pretinsa implicare a ex-procurorilor din Procuratura Anticorupție Roman Statnîi și Viorel Morari în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri, este investigată de Procuratura Generală în cadrul unei cauze penale, comunică MOLDPRES.

Astăzi, Procuratura Generală a venit cu o reacție la declarațiile deputatului PAS, Lilian Carp, din 12 octombrie curent, prin care se solicita autosesizarea PG și investigarea informațiilor cu privire la pretinsa implicare a celor doi foști procurori în deposedarea de avere a doi oameni de afaceri.

PG a anunțat că acțiunile celor doi apărători sunt deja cercetate în cadrul unei cauze penale inițiate încă în  februarie 2020. Acestea sunt investigate prin prisma infracțiunilor prevăzute de art. 190 alin. (5) (escrocherie), 324 alin. (3) (corupere pasivă), 325 alin. (3) (corupere activă) , 326 alin. (3) (trafic de influență), 328 alin. (3) (abuz în serviciu) din Codul penal.

“Până în prezent, statutul de învinuit a fost atribuit, de către procurorul de caz, în privința a două persoane. Este vorba despre un cetățean al Federației Ruse și un ex-procuror, numele cărora pentru moment nu pot fi divulgate respectând principiile confidențialității urmăririi penale și prezumției nevinovăției”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!