ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Managerii de afaceri vor putea fi instruiți în Germania

16:16 | 13.10.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobată inițierea negocierilor și semnarea Declarației comune de intenție între Ministerul Economiei al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Economiei și Energiei al Republicii Federale Germania privind colaborarea în domeniul instruirii și perfecționării managerilor de afaceri din țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului. 

Scopul documentului este pregătirea unei noi generații de manageri, care ar putea aduce o contribuție considerabilă la modernizarea economiei naționale, dar și intensificarea relațiilor moldo-germane, prin promovarea comerțului extern, atragerea investițiilor străine în Moldova, precum și crearea noilor locuri de muncă. 

Declarația comună de intenție va intra în vigoare la data semnării și va fi aplicată până la finele anului 2023. 

Potrivit actului aprobat, o parte din cheltuieli vor fi acoperite din bugetul de stat – pentru pregătire profesională și lingvistică a managerilor de afaceri moldoveni, iar costurile de călătorii internaționale pentru participanții la program vor fi achitate de întreprinderile respective. Atunci când anumite acțiuni din program vor fi realizate pe teritoriul Germaniei, cheltuielile vor fi acoperite de către Ministerul Federal al Economiei şi Energiei al Republicii Federale Germania. 

Foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!