ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării

20:12 | 13.10.2021 Categorie: Comunicate

Două medalii de aur și una de argint pentru Republica Moldova la Campionatul Mondial de Lupte

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Sportivii din Republica Moldova au obținut două medalii de aur și una de argint la Campionatul Mondial de Lupte, care s-a desfășurat în perioada 2-10 octombrie, la Oslo, Norvegia.

Medaliile de aur au fost obținute de către luptătorii Irina Rîngaci și Victor Ciobanu. În premieră pentru țara noastră, Irina Rîngaci a devenit campioană mondială, la categoria de greutate 65 kg. Aceasta a reușit să le învingă pe luptătoarele Eyleen Sewina (Germania), Malin Mattsson (Suedia), Mimi Hristova (Bulgaria) și Miwa Morikawa (Japonia).

Luptătorul de stil greco-roman Victor Ciobanu a repurtat patru victorii la categoria de 60 kg împotriva lui Zhora Abovian (Ucraina), Stepan Maryanyan (Federația Rusă), Gevorg Gharibyan (Armenia) și Zholaman Sharshenbekov (Kyrgyzstan).

Medalia de argint a fost cucerită de către Iulia Leorda. Aceasta a luptat la categoria de greutate 53 kg, reușind să le învingă pe sportivele Assylzat Sagymbay (Kazahstan), Samantha Leigh Stewarr (Canada) și Khrystyna Bereza (Ucraina).

Menționăm că secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, responsabil de domeniul tineret și sport, Marian Stan a participat la ceremoniile de întâmpinare a sportivilor. Oficialul i-a felicitat pe luptători și pe antrenori pentru succesele obținute, exprimându-și recunoștința pentru munca titanică, abnegația și responsabilitatea de care dau dovadă.

Precizăm că participarea la această competiție a fost posibilă cu sprijinul financiar al Ministerului Educației și Cercetării, iar sportivii vor beneficia de premii bănești oferite de către Minister în cadrul Galei Sportului, organizată tradițional la sfârșitul anului.

Ministerul Educației și Cercetării adresează sincere felicitări sportivilor și antrenorilor, urându-le mult succes în continuare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!