ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

”Secretul offshore” va fi anulat prin lege

15:34 | 14.10.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 14 oct. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi în prima lectură pentru anularea ”secretului offshore”, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede modificarea Legii privind înregistrarea de stat a persoanelor juridice și a întreprinzătorilor individuali. Astfel, Agenția Servicii Publice va fi obligată să asigure vizualizarea publică a informației din Registrul de stat cu privire la beneficiarii efectivi în resursele și platformele existente de publicare a datelor deschise despre companii.

”Cei care sub pretextul ”secretului offshore” ascund evaziuni fiscale, corupție, crime organizate, spălări de bani, atacuri raider, trebuie să fie cunoscuți. Informația despre fondatorii, administratorii, beneficiarii companiilor înregistrate în Republica Moldova este informație de interes public și orice îngrădire a acesteia este o încălcare a dreptului constituțional al cetățenilor”, a menționat deputatul Dumitru Alaiba, unul din autorii inițiativei legislative.

În prezent, în Republica Moldova sunt înregistrate peste 500 de companii vizate de proiectul de lege.

Foto: Parlament

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!