ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Decizia privind campania de încorporare toamnă-iarnă a fost publicată în Monitorul Oficial

09:37 | 15.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 oct. /MOLDPRES/. Decizia Guvernului prin care a fost aprobată campania de încorporare de toamnă 2021 – iarnă 2022 a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 15 octombrie, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, a fost stabilită următoarea sarcină de încorporare, în lunile octombrie 2021 – ianuarie 2022 pentru îndeplinirea: serviciului militar în termen în Armata Naţională – până la 1050 de recruţi;a serviciului militar cu termen redus în Armata Naţională – până la 10 recruţi. Încorporarea cetățenilor în serviciul militar se efectuează pe etape, conform graficului elaborat de către Ministerul Apărării.

Autoritățile administrației publice locale, în comun cu Ministerul Apărării, Ministerul Educaţiei şi Cercetării, centrele militare, vor organiza, potrivit atribuțiilor stabilite de legislație, încorporarea cetățenilor în serviciul militar în termen şi serviciul militar cu termen redus în perioada octombrie 2021 – ianuarie 2022-

Conform aceluiași document, „se eliberează din serviciul militar și se trec în rezerva Forțelor Armate la expirarea duratei serviciului militar: în lunile octombrie 2021 – ianuarie 2022 – militarii care au fost încorporaţi în serviciul militar în termen în lunile octombrie 2020 – ianuarie 2021;  în luna octombrie 2021 – militarii încorporaţi în luna iulie 2021 în serviciul militar cu termen redus”.

Controlul asupra executării prezentei decizii se pune în sarcina preşedintelui Comisiei de Stat pentru Încorporare. Hotărârea a intrat în vigoare astăzi, odată cu publicarea în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursă: monitorul.gov.md

img21007699

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!