ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cu suportul UE, orașele Fălești și Drochia vor beneficia de servicii mai bune de aprovizionare cu apă

12:15 | 21.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. În orașele Fălești și Drochia au fost inaugurate ieri proiectele finanțate de Uniunea Europeană pentru îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă. Ele au fost implementate de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, în cooperare cu Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” și au obiectivul de a asigura localnicii cu servicii de apă de calitate, transmite MOLDPRES.

„Uniunea Europeană continuă să sprijine cetățenii Republicii Moldova prin proiecte concrete. Este și cazul celor din orașele Fălești și Drochia, al căror scop este să îmbunătățească accesul populației la apă potabilă sigură. Pentru UE, astfel de proiecte sunt un bun exemplu al felului în care putem să îmbunătățim calitatea vieții cetățenilor din Moldova”, a declarat Jānis Mažeiks, șeful Delegației UE la Chişinău.

La rândul său, Ullrich Kinne, reprezentantul Ambasadei Germaniei în ţara noastră, a menţionat că aceste proiecte au fost rezultatul unei planificări regionale de mai mulți ani și al unui proces de prioritizare participativă. „Cooperarea cu succes dintre UE, Germania și Republica Moldova în cadrul proiectelor de aprovizionare cu apă și canalizare deschide noi perspective și posibilități de dezvoltare. Le dorim cetățenilor și autorităților să le folosească cât mai bine”, a relevat diplomatul.

Valoarea totală a proiectului „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Fălești” este de 35,87 milioane de lei, dintre care 32,56 mln de lei acordați de UE, și 3,30 mln - contribuție locală. Valoarea totală a proiectului similar din orașul Drochia constituie 91,73 mln de lei, dintre care 85,25 mln de lei oferiți de UE, și 6,47 mln de lei - contribuție locală. 

Inaugurarea celor două proiecte din orașele Fălești și Drochia fac parte din seria de evenimente organizate de ADR Nord în contextul Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord, ediția a VII-a.

Foto: ADR Nord

img21007888

img21007888

img21007888

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!