ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În Chișinău poate apărea o criză pandemică majoră

12:59 | 21.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Consiliul Municipal Chișinău s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară dedicată analizei situației pandemice din municipiu, transmite MOLDPRES.

Șeful interimar al Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei, Boris Gâlcă, a prezentat consilierilor municipali situația pandemică la zi în Chișinău. Potrivit lui, în municipiu a crescut numărul de decese zilnice și cel de îmbolnăviri de COVID-19. „Toate spitalele din Chișinău sunt mobilizate pentru tratarea pacienților de COVID-19. Presiunea pe sistemul municipal de sănătate este enormă, solicităm ajutorul autorităților naționale de sănătate pentru a face față”, a declarat Gâlcă.

Oficialul a menționat că există mai multe provocări la adresa sistemului de sănătate din municipiu. “Lipsa cadrelor medicale, a infrastructurii de terapie intensivă și restanțele de plată din partea CNAS sunt principalele provocări cu care se confruntă sistemul municipal de sănătate”, a enumerat Gâlcă.

Potrivit sursei citate, în municipiul Chișinău poate apărea o criză pandemică majoră. “În condițiile în care rata vaccinării este scăzută iar 97 la sută din pacienții internați în spitalele municipale nu sunt imunizați, în Chișinău va apărea o criză pandemică majoră”, a estimat șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a primăriei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!