ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rata de spitalizare cu COVID-19 este de 12 ori mai mare în rândul persoanelor nevaccinate, arată un studiu

14:52 | 21.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Un studiu realizat și publicat de Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA (CDC) arată că rata de spitalizare în urma infectării cu COVID-19 este de 12 ori mai mare în rândul persoanelor nevaccinate. Studiul a fost publicat pe pagina Ministerului Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, persoanele nevaccinate împotriva COVID-19, cu vârsta cuprinsă între 18-49 ani, riscă de 14 ori mai mult să aibă nevoie de spitalizare. Riscul este și mai mare în cazul pacienților cu vârsta de 50-64 de ani, iar în cazul celor care au peste 64 ani, riscul de internare și de a dezvolta o formă gravă e de 9 ori mai mare.

Tot studiul CDC arată că riscul de deces este de 10 ori mai mare pentru oamenii care ezită să se vaccineze pentru a se proteja de COVID-19.

De la inițierea campaniei de vaccinare în luna martie și până în prezent în țara noastră au fost inoculate 1 472 843 doze de vaccin, iar 839 851 de persoane au fost imunizate cu schema completă.

Foto: MS

img21007900

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!