ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe proiecte sunt realizate la Străşeni cu susţinerea Poloniei

10:15 | 25.10.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Bartłomiej Zdaniuk, a vizitat recent oraşul Străşeni, unde a participat la evenimentul de inaugurare a picturii murale din Parcul central din localitate ”Ștefan cel Mare și Sfânt”, transmite MOLDPRES.

Proiectul a fost inițiat de Institutul Polonez din București, în parteneriat cu Rețeaua Națională de Revitalizare Urbană din R. Moldova, cu suportul Fundaţiei poloneze Solidarity Fund PL la Chișinău. Acesta are scopul să stimuleze gândirea creativă, îmbunătățind imaginea zonelor degradate. Lucrarea a fost executată de către pictori din Polonia și Moldova. Evenimentul a inclus un atelier gastronomic cu specialități poloneze, expoziții ale meșterilor populari din Strășeni ş.a.

De asemenea, ambasadorul a vizitat Grădinița ”Ghiocel” din oraş, unde s-au realizat lucrări de reparație capitală a acoperișului la două blocuri ale instituției. Acestea au fost efectuate în cadrul Programului de Revitalizare Urbană, finanțat de Ministerul Fondurilor pentru Dezvoltare și Politică Regională și cel de Externe ale Poloniei.

În vara acestui an, a fost semnat Acordul de colaborare între Primăria Strășeni și cea a orașului Wegorzewo, Polonia, care constituie „temelia relațiilor multidimensionale și reciproc avantajoase pentru cetățenii din ambele comunități, în diferite domenii: social-cultural, educație, sport, revitalizare urbană, prestare servicii publice, dezvoltarea proiectelor comune, promovarea tradițiilor și obiceiurilor etc.”.

În baza acestui acord, Serviciul pentru Situații Excepționale Strășeni a beneficiat de o donaţie sub formă de echipament necesar procesului de activitate.

Foto: Primăria Străşeni

img21007982

img21007982

img21007982

img21007982

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!