ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

41 de șoferi au fost depistați beți la volan în weekend

13:26 | 25.10.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. În weekend, inspectorii de patrulare au înlăturat de la volanul mașinii 41 de șoferi în stare de ebrietate, vineri fiind înregistrat cel mai mare număr – 32, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, majoritatea șoferilor depistați erau în stare de ebrietate avansată.

Datele statistice înregistrate în cele 9 luni ale acestui an arată că șoferii în stare de ebrietate au provocat 96 de accidente rutiere, în care 13 persoane și-au pierdut viața, iar 113 sau ales cu diferite traumatisme.

Conform legislației, gradul minim de alcool este o concentrație de alcool în sânge de la 0,3 până la 0,5 g/l sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,15 până la 0,3 mg/l. Grad avansat este stabilirea concentrației de alcool în sânge de la 0,5 g/l și mai mult sau concentrația vaporilor de alcool în aerul expirat de la 0,3 mg/l și mai mult.

Conducerea unității de transport în stare de ebrietate se pedepsește cu amendă de până la 25 mii de lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii cu o durată de la 40 la 60 de ore. În plus, șoferii sunt privați de dreptul de a conduce pe un termen de până la un an. Dacă sunt prinși în stare de ebrietate alcoolică avansată la volan, șoferii riscă anularea dreptului de a mai conduce unități de transport.

Foto: INSP

img21008000

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!