ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a primit un lot de dezinfectanți din partea Germaniei

12:26 | 10.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a primit astăzi o donație de dezinfectanți în valoare de 50 000 de euro din partea Ambasadei Germaniei, comunică MOLDPRES.

Dezinfectanții au fost procurați prin intermediul proiectului ”Achiziționarea dezinfectanților pentru personalul medical din cadrul IMSP CNAMUP în perioada pandemiei COVID-19”. La evenimentul de transmitere a donației au fost prezenți secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Germaniei în Republica Moldova, Angela Ganninger. 

“Acest lot va suplini stocurile de dezinfectante necesare instituției în prevenirea răspândirii virusului COVID-19 şi va fi repartizat tuturor echipelor de asistenţă medicală urgentă din ţară. Angajaţii din domeniul asistenţei medicale urgente se află în prima linie în lupta cu pandemia COVID-19 şi merită tot suportul nostru”, a spus Angela Ganninger.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Zinaida Bezverhni a adus mulțumiri Ambasadei Republicii Federale Germane, menționând importanța suportului continuu în implementarea activităților de răspuns la pandemia COVID-19.

Lotul donat conține 6 tipuri de dezinfectanți în cantitate totală de circa 12 tone, precum și 243 000 șervețele dezinfectante.

Foto: CNAMUP

img21008520

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!