ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul a ratificat Acordul de parteneriat strategic dintre R. Moldova și Marea Britanie

15:54 | 11.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a fost votat astăzi de Parlament în lectura a doua, comunică MOLDPRES.

Acordul are drept scop asigurarea continuității relațiilor bilaterale dintre Republica Moldova și Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în perioada post-Brexit.

În document se stabilește cadrul juridic de cooperare și se regăsește crearea unei zone de liber schimb cuprinzător pentru liberalizarea accesului la piață, în condițiile ce reies din statutul de membru al  părților, la Organizația Mondială a Comerțului.

În document se propune și instituirea unui comitet de cooperare strategică, format din reprezentanți ai Guvernului și funcționari de rang înalt, care va monitoriza punerea în aplicare a prevederilor acordului.

Republica Moldova a semnat, la data de 24 decembrie 2020,  acordul de parteneriat strategic, comerț și cooperare cu Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Foto: Parlament

img21008575

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!