ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serverele FBI au fost sparte de hackeri

12:53 | 14.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 14 nov. /MOLDPRES/. Hackerii au spart recent serverele de e-mail ale FBI. Ei au folosit accesul pentru a încerca să discrediteze un expert în securitate, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Prin spargerea serverelor de e-mail ale FBI s-a reușit trimiterea de către hackeri, conform unei estimări, cel puţin a 100.000 de e-mail-uri înainte ca agenţia americană să ia măsuri.

E-mail-urile păreau că sunt trimise chiar de FBI și chipurile avertizau destinatarii în legătură cu un presupus sofisticat atac cibernetic aflat în plină desfăşurare.

E-mail-urile false afirmau că la originea atacului se află Vinny Troia, un expert în securitate, fondator al companiei Shadowbyte.

Scopul hackerilor a fost să-l discrediteze pe Troia şi ar fi reuşit asta, dacă destinatarii n-ar fi aflat că nu FBI a trimis e-mail-urile respective.

Troia este de mai multă vreme ţintă unei comunităţi de hacking, RaidForums, aceştia fiind principalii suspecţi deocamdată. Troia a scris pe Twitter că în spatele atacului s-ar afla un personaj care foloseşte pseudonimul “pompomourin”.

Acţiunea a fost asumată într-un interviu acordat KrebsonSecurity de către așa-numitul «Pompomourin», dar ei insistă că scopul a fost să arate vulnerabilitățile sistemelor FBI şi că, dacă ar fi dorit, ar fi putut să trimită mesaje mai veridice, care nu fie suspectate că sunt false.

Foto: digitalbes.com

img21008647

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!