ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernele de la Chișinău și Londra pledează pentru dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniile-cheie

08:02 | 16.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Oportunitățile de dinamizare a relațiilor bilaterale moldo-engleze au fost discutate luni la Londra, în cadrul unor întrevederi ale Prim-ministrului Natalia Gavrilița cu oficiali britanici, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În discuția cu Wendy Morton, Subsecretar de stat parlamentar pentru vecinătatea europeană și SUA, părțile au exprimat deschiderea de a valorifica la maxim prevederile Acordului strategic de parteneriat, comerț și cooperare între Republica Moldova și Marea Britanie, semnat la sfârșitul anului 2020.  

În context, prim-ministrul a reiterat interesul Guvernului pentru lansarea negocierilor cu partea britanică de a semna un acord comun de cooperare în sectorul protecției sociale, așa cum prevede Acordul sus-menționat, dar și un acord privind conversia permiselor de conducere.  

Asistența oferită de Regatul Unit a constituit un alt subiect pe agenda discuției. Natalia Gavrilița a mulțumit părții britanice pentru asistența oferită în domeniul bunei guvernări, combaterii corupției, și reformei justiției. „Proiectele implementate cu implicarea organizațiilor societății civile, instituțiilor mass-media și experților naționali și internaționali asigură suportul pentru reformele autentice în combaterea corupției sistemice”, a precizat premierul. 

În perioada 15-16 noiembrie, premierul Natalia Gavrilița efectuează o vizită de lucru  la Londra, cu prilejul desfășurării „Zilei Pieței de Capital din Moldova” la sediul Bursei de Valori din capitala Marii Britanii. 

Foto: Guvern

img21008696

img21008696

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!