ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Camera de Comerț și Industrie a lansat o platformă de instruire la distanță

10:39 | 16.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 nov. /MOLDPRES/. Camera de Comerț și Industrie (CCI) a Moldovei a lansat astăzi platforma de instruire la distanță – https://academy.chamber.md. Realizarea proiectului a fost posibilă cu ajutorul Suediei, Marii Britanii și Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), transmite MOLDPRES.

„În condițiile actuale de digitalizare și dezvoltare vertiginoasă a tehnologiilor informaționale, apare o tendință firească de a transfera activitatea profesională, inclusiv cea de instruire și formare profesională, în format virtual. Astfel, cu susținerea partenerilor de dezvoltare, ne-am propus să  identificăm și să oferim soluții inovatoare pentru gestionarea procesului de învățare și acumulare a noilor cunoștințe, prin crearea unei platforme educaționale de e-Learning (instruire la distanță) pentru reprezentanții mediului de afaceri, precum și pentru alte persoane interesate de noile conținuturi educaționale și dezvoltarea personală în cele mai diverse domenii de activitate”, a declarat la evenimentul de lansare a platformei Sergiu Harea, preşedintele CCI.

Potrivit şefului instituţiei camerale, utilizarea unei platforme educaționale electronice este o alternativă viabilă ce corespunde cerințelor actuale ale pieței muncii și necesității dezvoltării profesionale și personale a adulților.

„Crearea unei platforme electronice de instruire la distanță, accademy.chamber.md, are obiectivul de a oferi persoanelor interesate un set de instrumente care ar facilita accesul online la diverse cursuri, seminare, training-uri individuale sau corporative, programe de coaching, ateliere de lucru, și ar asigura un proces de instruire continuă în diverse domenii de activitate”, a spus Harea.

Potrivit sursei citate, platforma va oferi acces direct la programe de instruire online, cu posibilitatea selectării personalizate a subiectelor de interes; furnizarea de instrumente digitale de învățare; comunicarea obiectivelor de învățare și organizarea individuală a termenilor de învățare; posibilitatea comunicării cu experții formatori; posibilitatea evaluării și testării cunoștințelor, transmiterii feedback-ului; monitorizarea și comunicarea eficacității învățării.

Platforma e-learning este o inițiativă a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, realizată cu suportul proiectului „Dezvoltarea capacităților de export pe malurile Nistrului” (AdTrade). Acesta este finanțat de Suedia și Marea Britanie și implementat de PNUD.

Foto: CCI

img21008707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!