ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

08:05 | 17.11.2021 Categorie: Comunicate

Situația la frontieră, în ultimele 24 de ore (16 - 17 noiembrie 2021)

Chişinău, 17 nov. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 22 334 traversări, un număr mai mare fiind consemnat pe sensul de ieșire din Republica Moldova - 11 224 traversări persoane. Totodată, din numărul total s-au înregistrat 13 250 treceri la frontiera moldo-română, 4 927 treceri la frontiera cu Ucraina și 4 157 treceri aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei rămân a fi:

PTF Leușeni – 5 312 traversări persoane;

PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 4 157 traversări persoane;

PTF Sculeni – 3 456 traversări persoane;

PTF Giurgiulești-Galați – 2 100 traversări persoane;

PTF Otaci – 1 442 traversări persoane.

La trecerea frontierei de stat, pe sensul de intrare în Republica Moldova, au fost completate 774 de fișe epidemiologice individuale. Nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Numărul de traversări al mijloacelor de transport a fost de 7 914 treceri, dintre care 5 598 traversări prin punctele de trecere a frontierei moldo-române și alte 2 316 treceri la hotar cu Ucraina.

Pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale:

- cinci încălcări privind regimul zonei punctelor de trecere a frontierei;

- cinci documente de călătorie falsificate;

- cinci încălcări a regulilor privind transportarea de pasageri și folosirea vinietei;

- o persoană identificată cu consemn național;

- 24 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76' al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 208 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

NOTĂ: Poliția de Frontieră în continuare activează la capacitate în vederea diminuării riscului de răspândire a infecției de tip nou Coronavirus, în special la punctele de trecere a frontierei de stat, dar și se respectă măsurile de protecție individuală a personalului din subordine.

Informații utile: https://border.gov.md/index.php/traversarea-frontierei-perioada-pandemiă.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!