ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Comisiei Naționale a Pieței Financiare

13:04 | 18.11.2021 Categorie: Comunicate

CNPF și experții Băncii Mondiale au discutat despre măsurile de politici aferente noului Program de Operațiuni pentru Politici de Dezvoltare

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Reprezentanții Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și experții Băncii Mondiale (BM) au avut ieri, 17 noiembrie, o ședință de lucru, în regim online, în cadrul căreia au discutat despre noul Program de Operațiuni pentru Politici de Dezvoltare (DPO), în cadrul suportului bugetar oferit R. Moldova de către Bancă. 

Părțile au examinat domeniile de reforme care ar putea fi susținute de noua operațiune și asistența tehnică necesară pentru proiectarea și implementarea măsurilor de politici stabilite. 

De asemenea, subiectele puse în discuție au vizat: activitățile aferente aprobării noului cadru normativ în domeniul asigurărilor; situația la zi în domeniul efectuării auditului extern privind evaluarea solvabilității, rezervelor tehnice și activelor societăților de asigurare, precum și progresele înregistrate în procesul de implementare a Legii nr. 178/2020 privind transferul de competențe la BNM. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!