ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bălţata, Criuleni a fost deschisă o staţie meteorologică nouă

17:50 | 18.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. O stație meteorologică nouă a fost inaugurată astăzi în satul Bălţata, raionul Criuleni, transmite MOLDPRES.

În localitate exista o stație meteorologică veche, construită în anii `80 ai secolului trecut, însă, deoarece clădirea necesita o reconstrucție capitală, aceasta a fost conservată.

„A fost construită o stație nouă de tip modular. Locul ei poate fi schimbat, în funcţie de condițiile climaterice care variază. Punctele de observații sunt mobile și sunt înzestrate cu utilaj și echipament modern. Astfel, datorită flexibilității acestor surse ce furnizează date meteorologice, prognoza meteo poate fi elaborată cu o mai mare precizie. Noua stație meteorologică ocupă un spațiu de 54 m2, deci este economicoasă”, indică Ministerul Mediului.

Staţia va fi gestionată de Servici Hidrometeorologic de Stat (SHS) din cadrul Ministerului Mediului. În prezent, activitatea SHS al Republicii Moldova se bazează pe observațiile efectuate la peste 90 de puncte de observaţii (staţii şi posturi).

Foto: Ministerul Mediului

 

 

img21008818

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!