ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Majoritatea migranților de la granița belaruso-poloneză au fost mutați într-un hangar

10:38 | 19.11.2021 Categorie: Externe

Minsk, 19 nov. /MOLDPRES/. Migranţii aflați în tabăra improvizată de la granița dintre Belarus și Polonia au fost mutaţi într-un centru logistic din apropiere, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Polițiștii de frontieră belaruși au anunțat că „pe 18 noiembrie, toţi refugiaţii din tabăra improvizată de la frontiera dintre Belarus şi Polonia din apropierea punctului de trecere Bruzgi au fost transferaţi, pe bază de voluntariat, într-un centru logistic”.

Anterior, peste o mie de persoane se refugiaseră deja în acest vast hangar din apropierea frontierei, dar alte aproximativ 800, potrivit Minskului, şi-au petrecut noaptea afară, la temperaturi sub 0°C, în corturi sau lângă focuri de tabără.

În ziua de 18 noiembrie, aceştia au fost mutaţi din cauza „condiţiilor meteorologice care se înrăutăţesc”. În hangar, migranţii primesc, potrivit poliţiştilor de frontieră din Belarus, „mese calde, haine calde şi produse de primă necesitate”.

Sute de migranți au plecat de la granița dintre Polonia și Belarus și s-au dus la Minsk, ca să ia avionul înapoi spre casă. Mulți dintre ei își dăduseră toate economiile ca să ajungă mai aproape de Europa Occidentală. Dar în loc să ajungă în Germania, au petrecut câteva săptămâni într-o pădure din Belarus, în frig, ploaie și fără mâncare.

Alte mii de migranţi, în principal originari din Orientul Mijlociu, sunt blocaţi de-a lungul frontierei poloneze, pe partea belarusă, în speranţa de a putea intra în UE.

Uniunea Europeană acuză Minskul de orchestrarea din vară a acestui aflux, ca răspuns la sancţiunile occidentale împotriva Belarus după reprimarea în 2020 a unei mişcări de contestare a regimului.

Polonia, precum şi alţi doi vecini europeni ai Belarusului, Lituania şi Letonia, refuză să accepte migranţii.

Foto: time.com

img21008839

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!