ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Fotbal feminin: Vânzarea biletelor pentru EURO 2022 va depăşi recordul de la ediţia din 2017

12:03 | 20.11.2021 Categorie: Sport

Nyon, 20 nov. /MOLDPRES/. Cererea pentru bilete la turneul final al Campionatului European de fotbal feminin 2022 din Anglia este în continuă creştere şi va depăşi recordul înregistrat la EURO 2017, când 240.045 spectatori au asistat la meciurile din Olanda, transmite MOLDPRES cu referire la Agerpres.

După ultima fereastră de rezervări online, UEFA a înregistrat 268.000 de solicitări de bilete de la suporteri din 118 ţări, comparativ cu prima fereastră în care au fost vândute 162.000 bilete pentru turneul final găzduit de opt oraşe engleze între 6 şi 31 iulie.

Circa 47% dintre solicitanţi sunt femei şi pentru finala de pe Wembley, alături de alte opt partide, cererile sunt peste capacitatea stadioanelor, astfel că biletele se vor distribui prin tragere la sorţi. Cele mai multe cereri pentru turneul final cu 16 echipe provin din Anglia, Irlanda de Nord, Olanda şi Germania, a precizat UEFA.

''Privind numărul de bilete vândute până acum şi cererile primite în cea mai recentă fereastră de vânzare publică, putem spune cu siguranţă că vom doborî recordurile de prezenţă în vara lui 2022, când vom avea în curând vândute aproximativ jumătate din cele 700.000 de bilete disponibile. Acest lucru este peste aşteptările noastre, dar, în acelaşi timp nu suntem surprinşi ca în mod clar oamenii nu vor să rateze ceea ce va fi un turneu de neuitat''', a declarat Nadine Kessler, şefa fotbalului feminin de la UEFA.

O ultimă fereastră de vânzare publică, după principiul primul venit, primul servit, este programată în februarie 2022.

Biletele au preţuri cuprinse între 5 şi 50 lire sterline, cu anumite reduceri pentru familiile de patru membri şi pentru copiii sub 16 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!