ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile locale pentru funcția de primar se desfășoară în regim normal

15:18 | 21.11.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) informează că la această oră toate cele 88 de secții de votare, deschise în cadrul alegerilor locale noi pentru funcția de primar, activează în regim normal. Procesul electoral se desfășoară calm, fără incidente, relatează MOLDPRES.

Conform informațiilor prezentate CEC de către Inspectoratul General al Poliției, pentru asigurarea ordinii și securității publice, reacționare la solicitările președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare, sunt antrenați 293 de angajați ai Poliției și 5 echipe ale Agenției Naționale Transport Auto. Angajaţii Poliţiei au  organizat activitatea de asigurare şi menţinere a ordinii publice şi a securității în raza de 100 m de la secția de votare.

Până la această oră, la Poliție au fost înregistrate 4 cazuri de încălcare a legislației electorale (în circumscripțiile electorale Bălți și Fălești). Dintre acestea, 2 cazuri se referă la bănuiala rezonabilă de agitație electorală,  iar alte 2 – la bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. Materialele se află la etapa de verificare și stabilire a circumstanțelor cazurilor sesizate, de administrare a probelor în vederea luării deciziilor corespunzătoare faptelor. 

Totodată, prin intermediul modulului „Observatorii”, a fost depusă o sesizare care comunica despre nerespectarea de către funcționarii unui birou electoral al unei secții de votare din orașul Cupcini, raionul Edineț, a regulilor de protecție anti-COVID-19.

Astăzi au loc alegeri locale noi pentru funcția de primar în 15 localități din țară. 

img21008907

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!