ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Modificările operate la Legea privind dezvoltarea regională au fost publicate în Monitorul Oficial

09:05 | 23.11.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Decretul de promulgare și Legea pentru modificarea Legii nr. 438/2006 privind dezvoltarea regională în Republica Moldova au fost publicate în numărul de astăzi al Monitorului Oficial, comunică MOLDPRES.

Documentul prevede amplificarea accentelor politicii de dezvoltare regională incluzând toate regiunile Republicii Moldova, nu doar cele mai puțin dezvoltate. Astfel, în proiect este reformulat obiectivul general al dezvoltării regionale: creșterea competitivității și dezvoltării durabile a fiecărei regiuni, ajustarea disparităților și creșterea calității vieții cetățenilor.

Legea mai prevede atribuirea mai multor funcții Agențiilor de dezvoltare regională, de exemplu, cele de elaborare a strategiilor și programelor regionale de dezvoltare. Se vor opera schimbări în ceea ce privește aprobarea structurii și componenței, dar și atribuțiile Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale, precum ale Consiliului regional pentru dezvoltare.

De asemenea, se exclude prevederea de alocare a mijloacelor Fondului Național pentru Dezvoltare Regională în mod prioritar zonelor defavorizate din regiunile de dezvoltare, urmărindu-se competitivitatea tuturor regiunilor și dezvoltarea economică a acestora.

Prezenta lege intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2022. Guvernul, în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a legii, va aduce actele sale normative în concordanță cu aceasta.

Sursă: monitorul.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!