ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu secretarul general al Consiliului Europei

10:25 | 23.11.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 nov. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere de totalizare cu secretarul general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, în cadrul căreia oficialii au apreciat caracterul dinamic și robust al cooperării Republicii Moldova cu Consiliul Europei, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al MAEIE.

„În cadrul programului său la Chișinău, doamna secretar general a fost asigurată că toată conducerea țării - președintele, majoritatea parlamentară și guvernul - își dorește ca instituțiile din domeniul justiției să devină funcționale, independente și să acționeze cu integritate și profesionalism", a menționat șeful diplomației de la Chișinău.

Vicepremierul Nicu Popescu a adus mulțumiri pentru sprijinul important pe care îl primesc autoritățile în procesul de reformă a sectorului justiției prin activitatea Grupului de lucru de nivel înalt al Consiliului Europei, program instituit chiar cu sprijinul secretarului general.

Un subiect separat al discuțiilor a fost situația drepturilor omului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova și problematica funcționării celor opt școli cu predare în grafie latină, precum și caracterul obligatoriu al executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului de către statele respondente.

Totodată, oficialul european și-a exprimat determinarea de a acorda sprijin țării noastre în procesul de reformare a statului.

Foto: MAEIE

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!