ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Casa Albă respinge ideea unui lockdown în SUA

11:28 | 23.11.2021 Categorie: Externe

Washington, 23 nov. /MOLDPRES/. SUA respinge posibilitatea unui lockdown sau închiderea unor activităţi economice, în pofida creșterii numărului de cazuri de COVID, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Specialistul Casei Albe împotriva pandemiei, Jeff Zients, a fost întrebat la o conferinţă de presă dacă SUA preconizează să impună lockdown precum cel din Austria sau închideri parţiale ale economiei, iar răspunsul a fost că ţara nu se îndreaptă spre această direcţie.

Până în prezent, mai mult de 82% dintre cetăţenii SUA au primit cel puţin o doză de vaccin.

Zients a afirmat că SUA dispun de alte „instrumente” pentru a frâna pandemia de coronavirus, precum doza de supra-rapel sau tratamentele cu anticorpi monoclonali împotriva COVID-19.

Oficialul american a adăugat că „trebuie să utilizăm instrumentele pe care le avem la dispoziţie pentru a face ca şi alte persoane să se vaccineze, astfel încât cetăţenii să fie protejaţi şi să nu fim în niciun caz nevoiţi să mergem înapoi. Situaţia se află sub control”.

Zients a specificat că în Statele Unite astfel de decizii sunt adoptate la nivel local.

Numărul infecțiilor a început să crească în SUA, care săptămâna aceasta sărbătoresc Thanksgiving Day, prilej de călătorii în întreaga ţară şi de reuniune cu familia.

Universitatea Johns Hopkins a menționat că SUA rămâne a fi țara cea mai afectată de coronavirus din întreaga lume și a înregistrat peste 47,8 milioane de cazuri de la începutul pandemiei şi peste 772.000 de decese.

Foto: nypost.com

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!